Verionay, personel, müşteri, tedarikçi açık rıza onaylarının SMS aracılığı ile hızlı bir şekilde alınmasına olanak sağlar.

‘’Açık rıza’’ belirli bir konu doğrultusunda bilgilendirilmeye dayanan kişinin özgün iradesi ile kararını açıkladığı rızadır. Kanunlar çevresinde, açık rıza ile kullanıcıların sahip olduğu bilgilerin işlenmesine, kendi isteği veya karşıdan gelen isteğe göre onay vermesidir. Mesela kullanıcıların herhangi bir platforma üyelik oluştururken telefonuna anlık gelen sms kodlarını onaylaması gibi…


Açık Rıza Unsurları Nelerdir?


Belirli duruma mahsus olmalıdır. Veri sorumlusu tarafından hangi konu ile ilgili açık rıza beyanın talep edildiği net olmalıdır.

Kişinin özgün iradesiyle, neye rıza verdiğini bilmesi önemlidir. Kişiye yapılacak işlem, önceden yapılmalıdır. Bütün konular net bir şekilde açıklanmalıdır. Kişisel verilen ne maksatla kullanıldığı açık bir şekilde belirtilmelidir.

İrade beyanı, kişinin hür iradesini etkileyecek durumlarda alınmaması gerekir. Ayrıca tarafların eşit koşullarda olmadığı, taraflardan birinin diğeri üzerinde etkili olduğu hallerde rızanın hür iradeyle verilip verilmediğinin özenle değerlendirilmesi gerekmektedir.


Verionay Açık Rıza Onay Sistemi, firma özelinde personel, tedarikçi ve müşteriler için önceden tanımlanmış sözleşmeleri onaylatarak, yine önceden tanımlanmış kişisel verileri VERBİS politikaları ile açık rıza onayı SMS linki aracılığı ile alınmasını ve bilgilerin kriptolu bir şeklde depolanmasını sağlar.